Nemzetközi oktatási projektet zárt az EBC*L Magyarország

operativprogram.hu
2014-10-01
EBC*L logo

Sikeresen lezajlott az "Easy business blended learning" tananyag és oktatási módszer átadása című pályázat záró konferenciája.

A 2014. szeptember 24-én, Debrecenben megtartott rendezvénnyel lezárult az EBC*Licensing Magyarország Kft. 40,17 millió forint európai uniós támogatással megvalósult, kétéves határon átnyúló együttműködést támogató programja.

A pályázati projekt célja az volt, hogy az EBC*L Magyarország Kft. pályázati partnerei – három szlovák és két román oktatási intézmény – számára konferenciák, szakmai műhelymunkák, közös tananyagfejlesztés és egy pilot projekt keretében átadja az „Easy Business blended learning” oktatási tananyagot és képzési módszert.

A zárókonferenciára érkező számos érdeklődő megismerkedhetett a projektben résztvevő szlovák és román partnerekkel, a két éves projekt főbb lépéseivel, tartalmával. Átfogó képet kaphatott mindenki az EBC*L nemzetközi és magyar szervezetéről, az Easy Business blended learning tananyagról, illetve a Quality Train minőségbiztosítási rendszerről.

A projekt keretében összesen 6 műhelymunkát tartottak Berettyóújfalun, melyek során a szlovák és román partnerek adaptálták az „Easy business blended learning” tananyagot és módszert a helyi sajátosságaiknak megfelelően. Az adaptációt követően sor került a tesztelésre is: pilot projektek keretében mind az öt partnerintézmény megszervezte saját „Easy business blended learning” képzését és EBC*L vizsgáját 15 diák bevonásával, akik hozzáférést kaptak az e-learning felülethez.

Multiplikátor jelleggel minden partner további 2-2 iskola 2-2 tanárának tartott Train the trainer szemináriumot. A bevont tanárok sikeresen levizsgáztak, így ők is jogosulttá váltak az EBC*L oktatására.

A „Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és felnőttképzés területén” című pályázati kiíráson 40 168 520 forintos támogatást elnyert fejlesztési projekt 2012. október 1-én vette kezdetét és 2014. szeptember 30-án fejeződött be.

OP