Négycsillagos termál hotelt adtak át Tiszakécskén

operativprogram.hu
2014-07-01
Négycsillagos termál hotelt adtak át Tiszakécskén

Barack Thermál Hotel & Spa néven átadták a Bács-Kiskun megyei városban lévő termálfürdő új létesítményét.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföld Regionális Operatív Programja keretében elkészült, egymilliárd forintot meghaladó beruházás 70 százalékos intenzitású, 705 millió forintos európai uniós támogatást élvezett, a többit önerőből teremtették elő.

Kovács Ernő, Tiszakécske fideszes polgármestere kiemelte: a szálloda elkészültével tovább bővült a településen lévő szolgáltatók kínálata az idelátogatók számára. A városnak két termálfürdője és egy holtág lévén „két Tiszája” van, a víz jelentette vonzerőre a jövőben még jobban kívánnak alapozni – tette hozzá.

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a szálloda építése a sikeres pályázat nyomán 2013 őszén kezdődött el. A 3000 négyzetméter alapterületű, kétemeletes épületben 50 szobát alakítottak ki, ezek között leválasztott hálórészű családi szobák, valamint infraszaunával, masszázskáddal és jacuzzival felszerelt lakosztályok is vannak. A hotel 80-100 fős étteremmel, 150 személyes konferenciateremmel rendelkezik. Egészségügyi szolgáltató részlegében újdonságként érszűkületes betegek gyógyítását is végzik majd. A szállodában 30 új munkahely létesült.

A Szabó család 1984-ben még csak a vendéglátó egységet üzemeltette, később az egész fürdő az irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999-ben a család tulajdonába került a szomszédos kempinggel együtt. Azóta több fejlesztést hajtottak végre, ezt megelőzően 2011-ben – szintén európai uniós támogatással – a termálfürdő központi medencéjének épületét bővítették, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatásokat indítottak.

A termálfürdő vize több mint 1300 méter mélyből nyert, 52 Celsius fokos gyógyvíz, amely nem csak a reumatikus és ízületi bántalmak ellen hasznos. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekre is hatásos, sőt ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengés ellen is segítséget nyújt.

MTI