Napelemes rendszer telepítése az M-Mérnöki Iroda Kft-nél

operativprogram.hu
2011-10-24

Az Új Széchenyi Terv keretében 1 millió 815,5 ezer Ft támogatást nyert el az M-Mérnöki Iroda Kft. a KEOP-4.2.0/A-11 Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati kiíráson.

Az 1990-ben – több mint 20 éve – alakult M Mérnöki Iroda Kft. magasépítési műtárgyak teljes körű tervezésével, szerkezetek tervezésével, ipari beruházások lebonyolításával, műszaki ellenőrzésével, illetve statikai szakértéssel foglalkozik.

Referenciái közt szinte minden típusú épület megtalálható, így középületek, lakások, ipari csarnokok, ipari üzemek és technológiai gyártósorok is. Kiemelten a királyegyházi Cementgyár teljes körű tervezése, a beremendi váci Cementgyárak és Allmadingeni Cementgyár tervezése.

A mérnöki iroda saját energiafogyasztásának csökkentése érdekében pályázott az Új Széchenyi Terv KEOP-4.20/A-11 Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal elnevezésű pályázati kiírásán napelemes rendszer telepítésére. A 3 millió 631 ezer forint összköltségvetésű projekt keretében a háztartási méretű erőművel a megtermelt, de el nem fogyasztott villamos energiamennyiség a közcélú hálózatra kerül visszatáplálásra.

A megújuló energiaforrás felhasználásával megvalósuló fejlesztés 2011. szeptember 1-én vette kezdetét és 2011. szeptember 30-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP