Műszaki vizsgaállomását modernizálta a Bugyi Pál és fiai Kft.

operativprogram.hu
2023-01-25

A 28,21 millió forint összköltségű projekt során a cég műszaki vizsgaállomásának modernizálása és modern üzleti körülményeinek kialakítása valósult meg.

A fejlesztéshez a Széchenyi Terv Plusz program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívásán 19,75 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a makói Bugyi Pál és fiai Kft.

A Bugyi Pál és fiai Kft. 41 éves működése alatt Makó és környéke egyik legismertebb és legmegbízhatóbb gépjárműszervizeként vált ismertté. A vállalkozás az elmúlt 2-3 év során robbanásszerű igénybővülést tapasztalt a gépjárművek javítása, karbantartási szolgáltatásainak keretén belül, ezért úgy döntött, hogy a vizsgaállomás engedélyezésének részletes szabályairól szóló 181/2017 (VII.5.) Kormányrendeletnek való megfelelés miatt a szerviz és meglévő 37 nm-es diagnosztikai, vizsga kapacitásait tovább bővíti.

A rendeletben előírt új, 35 nm-es épület kialakítását a korábban meglévő épület bővítésével, valamint új gépek beszerzésével modernizálta. A kapacitásbővítő beruházás révén a vállalkozás alkalmas lett a teljes vizsgáztatási folyamat teljesen zárt ajtók mögött történő lefolytatására. A 35 nm-es épület költségei az alapozástól kezdődően a tetőfedéssel bezárólag tartalmazták a bővítéshez tartozó munkákat, a 3,5 kW-os klíma beszerelése és a parkoló térkövezése pedig infrastrukturális költségként jelentkezett.

A projekt keretében beszerzett új modern berendezések a következők: 1 db SZFE 4WD/I személygépkocsi és kis tehergépkocsi fékpad nem aknás telepítéshez görgőtakaró fedelekkel, 1 db ETL-20/I lengéscsillapító vizsgáló pad, amely Eusama mérési elvű, 2 t tengelyterhelésig használható személyautó lengéscsillapító vizsgáló pad mechanika CAN mérőelektronikával, 1 db PD-2,6/RC: pneumatikus működtetésű próbapad legfeljebb 2,6 t tengelyterhelésű gépjárművek futómű felfüggesztési elemeinek vizsgálatára, 1 db Pet Jack-26HP személy és kishaszon gépjárművek szerelőaknán történő emelésére, valamint 1 db AVL MDS-410 komplett emissziómérő állomás benzines és dízel gépjárművek kipufogógáz vizsgálatára.

A fejlesztésnek köszönhetően beszerzett eszközök megfelelnek a mai kor követelményeinek, használatukkal a legújabb technológiákkal készült autók szervizelése, vizsgáztatása mellett a négykerék meghajtású autók és elektromos autók is vizsgáztathatók, ezáltal növekszik a vállalkozás árbevétele és jövedelemtermelő képessége. A Kft. stratégiai és üzleti tervezési szolgáltatás bevonásával azt az egyedi igényét kívánta kielégíteni, hogy beruházása és jövőbeni beruházásai megalapozottabb számításokkal és szélesebb körű tanácsadási támogatással is alátámasztottak legyenek. A telep részleges energia ellátását 6 kW-os napelem rendszer támogatja mostantól, míg a vállalkozás 1 fő szellemi alkalmazottjának a Plutius ERP üzleti felhőszolgáltatás 8 területre kiterjedő rendszere került bevezetésre.

A Széchenyi Terv Plusz program GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 számú pályázati kiírásán 19 746 962 forint európai uniós támogatást elnyert, 28 209 947 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. július 13-án indult és 2022. december 31-én zárult.

OP