Munkahelyteremtéssel járó technológiai fejlesztés Jászberényben

operativprogram.hu
2012-01-19

Az Új Széchenyi Terv „Mikro, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” című pályázati kiírás keretében az Autoelektro Kft. 17 979 346 Ft uniós támogatást nyert el fröccsöntő és háromdimenziós mérőgépek beszerzésére a 45 millió Ft összköltségű projektjéhez.

Az Autoelektro Kft. gépjárműipari és elektronikai egységeket gyártó vállalkozás, amely könnyűipari szerelő tevékenységében hatékonyan ötvözi a modern technológiákat a manuális módszerekkel. Az igényes technológiai folyamatok biztos hátterét a szakértelem, az évtizedes tapasztalat, a korszerűség és a folyamatos fejlesztés adja.

A cég 2011-ben egy újabb jelentős fejlődési állomáshoz érkezett, hiszen vevőik 20%-al növelték a megrendelések állományát, az Audi például megduplázta a tavalyi évi rendelését. Ahhoz, hogy a vevői igényeket maximálisan ki tudják elégíteni, szükségessé vált két új fröccsöntő gép, valamint egy háromdimenziós mérőgép beszerzése.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/A pályázata keretében a 45 millió Ft összköltségű projektjéhez közel 18 millió Ft kapott támogatásból a vállalkozás 2 db Victory 330/80 Tech típusú fröccsöntő gépet és egy Vertex 251 UC típusú mérőgépet vásárolt. A technológiai fejlesztés 2011. március 16-án vette kezdetét és 2011. szeptember 13-án zárult.

A fejlesztés eredményeként beszerzett fröccsöntő gépek sokkal gazdaságosabban működtethetőek és sokkal több termék legyártására alkalmasak ugyanazon idő alatt, mint elődeik. A 3 dimenziós mérőgéppel szintén a megnövekedett vevői igényeket tudja kielégíteni a cég, mivel minden terméknél alapvető elvárás már a termékaudit. Ezzel jelentős költség- és időmegtakarítás nyerhető, mivel a külsős cégek drágán dolgoznak ezen a téren. Az Autoelektro Kft. a projekt keretében foglalkoztatás bővítést is megvalósít, így legalább 6 fővel (3 férfi, 3 nő) tudja létszámát növelni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP