Műanyag fröccsöntő fejlesztése

operativprogram.hu
2012-10-26

Jászberényben és Nyíregyházán a Jász-Plasztik Kft. 4,43 milliárd forintos beruházásával 200 új munkahely jött létre.

A fejlesztés során termelő berendezéseket szereztek be, valamint bér és járulék költségeket finanszíroztak, a beruházáshoz 1,2 milliárd forint támogatást kapott a vállalkozás az Új Széchenyi Terv keretében.

Egy most kezdődő, szintén támogatott, 3,89 milliárd forintos projekt keretében a cég további 50 munkahely megteremtésére kap lehetőséget. A szintén az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forinttal támogatott fejlesztés során meglévő gyártókapacitásait bővíti a vállalkozás.

A Jász-Plasztik Kft. műanyag-feldolgozó, szerszámkészítő, akkumulátorgyártó, vakolatgyártó és vámügyintézést végző vállalat, a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. Árbevételének meghatározó része műanyag feldolgozásból származik, ezen belül multinacionális cégek részére gyárt elektronikai részegységeket és alkatrészeket.

A cég fröccsöntött műanyag termékeit hűtőszekrényekbe, LCD és plazma televíziókba, továbbá monitorokba, porszívókba, akkumulátorokba építik. A Jász-Plasztik Kft. másik fontos terméke a gondozásmentes, illetve karbantartásmentes akkumulátor.

Az elektronikus beszámoló adatai szerint a Jász-Plasztik Kft. árbevétele 2011-ben meghaladta a 100 milliárd forintot az előző évi 95 milliárd forint után. A társaság a tavalyi évet 11,3 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, míg 2010-ben 14,5 milliárd forint volt a nyeresége.

MTI