Mosonmagyaróváron indul a hazai fröccsöntőgép-gyártás

operativprogram.hu
2014-06-02
Wittmann robottechnika

A WITTMANN projektje keretében Magyarországon egyedülálló, fröccsöntőgép-gyártás elindításához szükséges csarnoképítés és gépbeszerzés kezdődik.

A mosonmagyaróvári vállalkozás a közel félmilliárd forint összköltségű fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv pályázatán 142 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert el.

A WITTMANN Robottechnikai Kft. 1997 óta a WITTMANN Csoport robotjainak és temperáló berendezéseinek fontos gyártóbázisa. A mosonmagyaróvári cég lineáris robotokat gyárt, melyekkel a világon piacvezetőnek számít.

A vállalatcsoport ezen kívül átfolyás-szabályozókat, temperálókat, darálókat, granulátum-szárítókat, központi anyagellátó rendszereket készít, de szállít komplex műanyagipari berendezéseket, sőt teljesen automatizált gépsorokat is. Termékeiket a műanyagipar hasznosítja az autó-, a csomagolóanyag gyártásban, elektronikában, a gyógyszer- és élelmiszeriparban. A Wittmann-Battenfeld cégcsoport a világon egyedüliként képes komplett megoldásokat kínálni a műanyagfröccsöntés területén.

A Társaság üzleti filozófiájában hangsúlyos szerepe van az innováció mellett a minőségnek, az értékesítésnek és a szervizháttérnek is. A vevőik kiszolgálása tekintetében az említett komplexitásra törekszenek, arra, hogy a műanyagfröccsöntés területén minden igényt kielégítsenek.

Jelen fejlesztéssel Mosonmagyaróváron elindul a magyarországi fröccsöntőgép-gyártás.

A beruházás első számú indoka a komplex fröccsöntő technológiák iránti növekvő igény a műanyagipari gyártók részéről, másrészt az elégtelen, lassú reakció a gép-gyártók oldaláról. Mindez egy egyre növekvő, jól felismert piaci rés kialakulásához vezetett.

A projekt keretében a Wittmann Robottechnikai Kft. egy új, korszerű, közel 2.500 m2 alapterületű gyártócsarnokot épít, továbbá gépparkját fejleszti élhajlító, híddaru, valamint targoncák beszerzésével. A gyártáshoz szükséges további gépeket pályázaton kívül vásárolják meg.

Az Új Széchenyi Terv NYDOP-1.3.1/DE-13 „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiírásán 142 270 139 forintos támogatást elnyert, 474 233 796 forintot meghaladó összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2014. március 3-án kezdődött és várhatóan 2015. június 30-án fejeződik be.

OP