Mosonmagyaróváron elindult a hazai fröccsöntőgép-gyártás

operativprogram.hu
2015-07-07
Wittmann

A WITTMANN Robottechnikai Kft. Magyarországon egyedülálló, fröccsöntőgép-gyártáshoz szükséges csarnoképítést és gépbeszerzést valósított meg.

A társaság a 474 millió forintot meghaladó összköltségű projektjéhez 142,27 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.

A mosonmagyaróvári vállalkozás 1997 óta a WITTMANN Csoport robotjainak és temperáló berendezéseinek fontos gyártóbázisa. A cég lineáris robotokat gyárt, melyekkel a világon piacvezetőnek számít.

A vállalatcsoport ezen kívül átfolyás-szabályozókat, temperálókat, darálókat, granulátum-szárítókat, központi anyagellátó rendszereket készít, de szállít komplex műanyagipari berendezéseket, sőt teljesen automatizált gépsorokat is. Termékeiket a műanyagipar hasznosítja az autó-, a csomagolóanyag gyártásban, elektronikában, a gyógyszer- és élelmiszeriparban. A Wittmann-Battenfeld cégcsoport a világon egyedüliként képes komplett megoldásokat kínálni a műanyagfröccsöntés területén.

A Társaság üzleti filozófiájában hangsúlyos szerepe van az innováció mellett a minőségnek, az értékesítésnek és a szervizháttérnek is. A vevőik kiszolgálása tekintetében az említett komplexitásra törekszenek, arra, hogy a műanyagfröccsöntés területén minden igényt kielégítsenek.

Jelen fejlesztéssel Mosonmagyaróváron indult el a magyarországi fröccsöntőgép-gyártás. A beruházás első számú indoka a komplex fröccsöntő technológiák iránti növekvő igény volt a műanyagipari gyártók részéről, másrészt az elégtelen, lassú reakció a gép-gyártók oldaláról. Mindez egy egyre növekvő, jól felismert piaci rés kialakulásához vezetett.

A projekt keretében a Wittmann Robottechnikai Kft. egy új, korszerű, közel 2.500 m2 alapterületű gyártócsarnokot épített, továbbá gépparkját fejlesztette élhajlító gép, híddaru, valamint targoncák beszerzésével. A gyártáshoz szükséges további gépeket pályázaton kívül vásárolták meg.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázati kiírásán 142 270 139 forintos támogatást elnyert, 474 233 796 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. március 3-án indult és 2015. június 30-án zárult.

OP