Mobil helyzetfúró berendezés fejlesztése zárult

operativprogram.hu
2015-10-31
NKFIA

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap pályázatán 143,54 millió forintos támogatást elnyert projektet zárt a DSC2000 Kft.

A vállalkozás 234,5 millió forintot meghaladó összköltségű sikeres projektje során mobil helyzetfúró berendezés kutatása és fejlesztése történt.

A DSC2000 Kft. az informatika és az acélszerkezet gyártás találkozásának területén működő vállalkozás, mely mindkét területen magas szintű szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A gyártáshoz szükséges kisebb nagyobb gyártó és forgató készülékeket már a kezdetektől saját maguknak terveztek meg és gyártottak le. Piacra lépésük óta új találmány kifejlesztésében is részt vesznek, mely folyamat során fő feladatuk az eszköz és a feldolgozó szoftver leghatékonyabb együttműködésének megalkotása.

Jelen projekt keretében a DSC2000 Kft. egy nagyon elterjedt és jellemző problémára találta meg a megoldást. A hegesztő cégek munkáik során egyre gyakrabban szembesülnek olyan alkatrészekkel, melyeknek alsó és felső síkjában acélszerkezet gyártás léptékeihez képest nagy pozíció pontosságú furatképeket kell készíteni. Ugyanakkor az alkatrész mérete meghaladja a rendelkezésre álló megmunkáló gépek mérettartományát.

A DSC2000 Kft. a projekt keretében egy portál rendszerű berendezést fejlesztett ki, ami méretében igazodik a legjellemzőbb méretű alkatrészekhez. A tervek úgy lettek kidolgozva, hogy alkalmas akár 4000 x 20000 mm munkatartományú egység létrehozására is.

A projekt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében valósult meg, több mint 11 új munkahely létrehozásával.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap PIAC_13 „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán 143 545 600 forint állami támogatást elnyert, 234 583 000 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. február 1-jén indult és 2015. október 31-én zárult.

OP