Megújult összekötő út Fejérben

operativprogram.hu
2012-12-17

A Sárbogárdot Mezőszilassal összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának korszerűsítése 509 millió forintos uniós forrásból valósult meg.

A 6306-os jelű összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának rekonstrukcióját a KMES Konzorcium szakemberei végezték. Megújult az útburkolat és a padka, valamint a vízelvezető rendszer, és átépítették a buszmegállóhelyeket- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szombaton (december 15.) az MTI-vel.

A felújított útszakaszon a forgalomtechnikai jelzőrendszer is teljesen megújult tartós burkolatjelekkel, a kopott KRESZ-táblák cseréjével, illetve újak kihelyezésével.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda rendelkezésére.