Megújult a Pécset Vajszlóval összekötő út egy szakasza

operativprogram.hu
2013-08-28

A 14,6 kilométeres szakaszt mintegy 1,4 milliárdos beruházással korszerűsítették.

Megújult a Pécset Vajszlóval összekötő út 14,6 kilométeres szakasza. A mintegy 1,4 milliárd forintos beruházás műszaki átadása szerdán kezdődik – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden.

A cég közleményében emlékeztetett, hogy az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztés Baranya megye idei legnagyobb mellékút-felújítási projektje, melynek részeként öt hónap alatt lecserélték a tönkrement pályaszerkezetet, megerősítették a burkolatot, átépítették a buszmegállókat, korszerűsítették a vízelvezető rendszert, egyes helyeken forgalomlassító szigeteket alakítottak ki.

Az ormánsági útfelújítások legnagyobbika közvetlenül mintegy 3 ezer ember életében hoz érzékelhető változást – idézte a közlemény Tiffán Zsoltot, a térség országgyűlési képviselőjét. Az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztosként is dolgozó politikus hozzátette: az itt élők régi kívánsága volt, hogy a környék elhanyagolt, rossz állapotban lévő útjai megújuljanak.

Csizi Péter, Baranya útügyi miniszteri biztosa – a közútkezelő közleménye szerint – a megyei útfelújítások fontos állomásának nevezte a beruházást, mert az Ormánságban élők immár jó minőségű úton haladva érhetik el a régióközpontot, Pécset. „Magyarország kormánya azon lesz, hogy ez a folyamat Baranya megye egészére vonatkozóan folytatódjon” – hangsúlyozta a politikus, utalva a folyamatban lévő és tervezett útfelújítások szükségességére.

MTI