Megújult a Hajdúszoboszló és Nagyhegyes közötti alsóbbrendű főút

operativprogram.hu
2013-08-21

Az 1,63 milliárd forint értékű felújítással tízezrek utazási körülményei javulnak.

Befejeződött a Hajdúszoboszlót Balmazújvárossal összekötő alsóbbrendű út egy 11,1 kilométeres szakasza a fürdőváros és Nagyhegyes között – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Pécsi Norbert Sándor közleményben ismertette: az 1,63 milliárd forint értékű, az Új Széchenyi Terv forrásaiból megvalósult beruházással több tízezer ember utazási körülményei javulnak, az út ugyanis az egyik legrosszabb állapotú volt Hajdú-Biharban.

A felújítás során a szükséges helyeken elvégezték a pályaszerkezet cseréjét, a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolati jelek festését és az átereszek rendbehozatalát, valamint további buszöblök kiépítését is.

A szóvivő emlékeztetett: az idén az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintnyi, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból.

Az országos programon belül Hajdú-Bihar megyében idén közel 39 kilométernyi utat újítanak fel 5 milliárd forint értékben.

MTI