Médiatartalom szolgáltatás a Dél-alföldi régióban

operativprogram.hu
2015-04-03
forgatási puskamikrofon szett

A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című pályázaton a MOVUPP Bt. 6 millió forint uniós támogatást nyert el.

A kecskeméti cég a projekt során tanácsadás igénybe vétele mellett a filmkészítés, médiatartalom szolgáltatás, utómunka management tevékenységéhez szükséges eszközparkját fejlesztette.

A MOVUPP Bt. médiatartalom szolgáltatással foglalkozó vállalkozás, melynek fő tevékenysége a filmgyártás (forgatásszervezés, forgatás, eszköz beszerzés, gyártásvezetés, rendezés), utómunka folyamatok végzése (vágás, konvertálás, animáció készítés), média management (fájl archiválás, fájl transzfer szolgáltatás), valamint online oktatási tananyag készítése.

Az induló médiavállalkozás saját eszközzel forgatott filmek nyersanyagtár létrehozását és értékesítését is végzi online felületen, valamint előzetes tartalmi és műszaki tanácsadást nyújt, igazodva a megrendelő igényeihez.

A dél-alföldi cég archivált nyersanyagokat is kezel, igény esetén azok újrafeldolgozását is végzi, továbbá szükség esetén egyedi animáció gyártással is foglalkozik a bérkonvertálás, meglévő vagy akár idegen forrásból érkező médiatartalmak transzkódolása, csoportosítása és azok kívánt helyre való transzfere mellett.

A projekt során a MOVUPP Médiatartalom Szolgáltató Bt. tanácsadásokat vett igénybe, munkabér támogatásban részesült, valamint a működéséhez szükséges új médiatechnikai eszközöket szerzett be.

A fejlesztés eredményeként megvalósult a fiatal vállalkozók célja azáltal, hogy a cég elindítása mellett a technológiai fejlesztéssel versenyképességüket is növelték.

A „Filmkészítés, médiatartalom szolgáltatás, utómunka management a Dél-alföldi régióban” elnevezésű, 6 millió forint, 90%-os támogatást elnyert, 6,67 millió forint összköltségű fejlesztési projekt 2014. november 1-jén indult és 2015. április 30-án zárul.

OP