Logisztikai központját bővítette a Locargo

operativprogram.hu
2014-02-26

A szállítmányozással foglalkozó cég a projekthez 188 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

A logisztikai szolgáltatások erősítését célzó uniós projekt során a cég több mint 470 millió forintos beruházással 15 ezer négyzetméterre növelte raktárkapacitását. A fejlesztéshez a Locargo Kft. önerőből megvásárolta a telephelyének szomszédságában található ingatlant, részben korszerűsítette a régi raktárépületet, továbbá egy korszerű technológiával felszerelt magasraktárat létesített. Ezen a telephelyén a fedett raktári kapacitás így meghaladja a 7700 négyzetmétert. Az új épület csaknem 2400 négyzetmétert, az átalakított, felújított épület pedig közel 1600 négyzetmétert tesz ki.

Az uniós támogatásból korszerűbb raktár-irányítási szoftvert is beszereztek, és kiépítik a telephely teljes lefedettségét biztosító WLAN hálózatot.

A veszprémi cég több nagyvállalatot szolgál ki, egyebek között a nemesvámosi Haribo, a veszprémi Beurer, a Continental készleteinek tárolását és árukezelését végzi. A cég gépjárműflottájához 20, az európai környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő korszerű jármű tartozik.

A közlemény szerint a fejlesztéssel a cég három fővel bővíti létszámát, így mintegy ötven embert foglakoztat.

Az 1992-ben alapított társaság árbevételének 70 százalékát szállítmányozási, és fuvarozási tevékenysége adja, a raktár-logisztikai szolgáltatás 20 százalékot tesz ki. Az exportértékesítés meghaladja az árbevétel 70 százalékát. Tájékoztatásuk szerint az értékesítés nettó árbevétele 2013-ban 1,17 milliárd forint volt.

MTI