Külpiaci aktivitását erősítette a CAPSYS

operativprogram.hu
2014-04-11
capsys_logo

A 37,7 millió forint összköltségű projekt során két szakmai fórumon is részt vett a társaság a külpiacra jutás érdekében.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán a CAPSYS Informatikai Kft. 18,8 millió forint uniós támogatást nyert el a projekthez.

Az informatikai vállalkozás több környező ország piacára kívánt betekintést nyerni, illetve kereskedelmi kapcsolatokat teremteni, abból a célból, hogy a cég szolgáltatás- és licensz exportjához a kezdő lépéseket megtegye.

Ennek a munkának a szervezéséhez külső szakértő tanácsadó segítségét vette igénybe, valamint saját munkatársat is delegált, aki a vonatkozó marketing tevékenységet végezte, illetve koordinálta. A fejlesztés szakmai tartalma alapvetően két részből tevődött össze: tanácsadási tevékenység és marketing munkatárs alkalmazása.

A projekt során olyan dokumentumok, felmérések, tanulmányok készültek, melyek segítik a Capsys Kft. terveinek megvalósulását és a társaság külpiacra jutását. A Creative Expert Kft., mint szakértő tanácsadó cég e tevékenységeket sikeresen megvalósította.

A tanácsadó cég a projekt ideje alatt két sikeres kiállításon képviselte a társaságot és segítette a potenciális vevők felkutatását. Oroszországban, Moszkvában két bankszakmai fórumon vettek részt, melyek a 2013. február 5-6. között megrendezett iFin-2013 – „Elektronikus pénzügyi szolgáltatások és IT” konferencia és kiállítás, valamint a 2013. október 31. és november 1. között megtartott Global Forum – „National Banking Conference – E-CHANNEL DEVELOPMENT” konferencia és kiállítás.

A projekt megvalósítását követően megállapítható, hogy az elemzések, a tanácsadás és a külpiaci megjelenések hasznosak voltak. Ennek köszönhetően a jövőre nézve számokban mérhető fejlődést remél az informatikai vállalkozás.

Az Új Széchenyi Terv GOP-3.3.3-12 „Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán 18 856 980 forintos támogatást elnyert, 37 713 960 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. január 2-án indult és 2013. december 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP