Korszerűsítik a hajdúböszörményi idősotthont

operativprogram.hu
2013-04-15

A Fazekas Gábor Idősek Otthona felújításához 178 millió forintot nyert a város önkormányzata.

Az Új Széchenyi Terv keretében a fenntartók országosan hétmilliárd forint forrásra pályázhattak 2010 óta szociális intézmények, elsősorban idősotthonok korszerűsítésére, de ennek sokszorosára lenne igény – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára múlt szerdán Hajdúböszörményben.

A politikus kilátásba helyezte: a következő európai uniós költségvetési ciklusban ennél is több forrást biztosítanak erre a célra, mert leromlott állapotban vannak országszerte a hasonló intézmények.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény fideszes polgármestere az idősotthonban tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat egy másik pályázaton 30,7 millió forintot nyert a helyi szociális szolgáltatóközpont fejlesztésére, további 46 millió forintot pedig gyermekbarát közintézmények kialakítására.

Utóbbi azt jelenti, hogy míg a szülők ügyeiket intézik, a gyerekekkel szakképzett óvodapedagógusok foglalkoznak majd a közintézményben – tette hozzá a polgármester.

Csernáthné Kárándi Erzsébet, a Fazekas Gábor Idősek Otthona vezetője elmondta: a 132 személyes idősotthont az első Széchenyi Terv idején építették, és most az Új Széchenyi Terv keretében korszerűsítik.

Egyebek mellett korszerűsítik a fűtést, akadálymentesítik az épületet, kibővítik a foglalkoztatóhelyiséget, korszerűsítik a kiszolgálóegységeket és az informatikai rendszert – ismertette az igazgató.

MTI