Korszerűsíti napelempanel-gyártó üzemét az Agulhas-Solar

operativprogram
2014-07-16
Korszerűsíti napelempanel-gyártó üzemét az Agulhas-Solar

Az uniós támogatású projekt megvalósítása után a cég Európa egyik legmodernebb napelempanel-előállító üzemét működteti majd.

A projekt összköltsége közel 320 millió forintot tesz ki.

A fejlesztéshez a cég csaknem 155 millió forint támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című pályázata keretében. A támogatás intenzitása közel 49 százalékos – közölte Pesti Anikó, a társaság igazgatói asszisztense.

Tájékoztatása szerint a gyártási technológia fejlesztéséhez és a kapacitás növeléséhez egy automatikus forrasztó-berendezést vásárolnak. Ilyen modul jelenleg is van a gyártósorban, azonban a beszerzendő egység korszerűbb lesz a meglévőnél. A termelés technológiája ezzel megújul, és igény esetén megduplázhatják a termelést.

A nagyobb kapacitáshoz a rendszer más elemeinek is igazodnia kell, ezért további berendezések vásárlását is tervezik.

Az üzem 2011 nyarán kezdte meg a termelést Szolnokon, az AC-DC Logisztikai Parkban, jelenleg 60 embert foglalkoztat. A főként európai piacokra exportáló cég tavalyi árbevétele 1 milliárd 519 millió forint volt. Korábban már kétszer részesült európai uniós támogatásban: az összeszerelő üzem létesítésére 121 millió, míg technológia-fejlesztésre 282 millió forintot kapott.

MTI