Korszerű fejlesztés a DAK Acélszerkezeti Kft-nél

operativprogram.hu
2014-02-22
Korszerű fejlesztés a DAK Acélszerkezeti Kft-nél

A közel 330 millió forint összköltségvetésű beruházásból a cég biztonságos út- és hídkorlátokat fejlesztett.

A DAK Acélszerkezeti Kft. 139 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt célja olyan új, korszerű útkorlát típusok kifejlesztése volt, melyek megfelelnek a hazai és nemzetközi útügyi, műszaki előírásoknak és szabványoknak. Az útkorlátok különböző visszatartási fokozattal rendelkeznek (H1, N2) és telepítésük, üzemeltetésük a külföldi versenytársakénál kedvezőbb. Ilyen termék eddig Magyarországon nem létezett, ezeket 100%-ban importból szerezték be.

Az újonnan kifejlesztett termékek a jelenlegi rendszerrel kompatibilisek, ahhoz rugalmasan illeszthetők, a versenytársak termékeinél egyszerűbbek. Az új útkorlát típusok megfelelőségének igazolása töréstesztekkel történt. A minősített korlátok gyártásához kapacitásfejlesztő beruházások is kapcsolódtak: CNC vezérlésű lángvágó gép, maróberendezés, emelő berendezések, alakító görgősorok, daraboló szerszámok, hegesztőgépek és csavarkompresszor került beszerzésre és beüzemelésre.

A fejlesztésnek köszönhetően a DAK Acélszerkezeti Kft. korszerűsíteni, bővíteni tudta útkorlát rendszerét. Az új típusok teljesítő képessége megegyezik a legkorszerűbb nyugat európai gyártók termékeivel, előállításuk azonban a beruházásnak köszönhetően gazdaságosabban történhet.

OP