Komplex technológiafejlesztés a Henkelnél

operativprogram.hu
2013-07-03

A cég körösladányi gyárában befejeződött a 4,6 milliárdos fejlesztési program.

A Henkel a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv Európai Regionális Fejlesztési Alapjától két pályázattal összesen 907 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert.

A beruházással 16-tal nőtt a foglalkoztatottak száma – mondta el Ujhelyiné Mojzsis Anna, a gyár igazgatója.

A Henkel csoporton belül Körösladányban állítják elő azt az innovatív mosószert, amelyet több mint húsz európai országba szállítana. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetője mérföldkőnek nevezte a most lezárult programot.

Az ünnepségen Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára azt mondta: a Henkel beruházása igazolja a kormány gazdaság fejlesztési elképzeléseit. Kiemelte, hogy a cég a beruházási költségek nyolcvan százalékát saját tőkéből finanszírozta, Magyarországon fektette be, lát perspektívát a hazai gazdasági környezetben, új munkahelyeket hoz létre.

A helyettes államtitkár az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakára utalva felhívta a figyelmet arra: a Magyarország számára lehívható, mintegy 8200 milliárd forint támogatás hatvan százalékát lehet majd közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítani. Az uniós forrásokra a Henkel beruházásához hasonló, innovatív, munkahelyteremtéssel együtt járó fejlesztésekkel lehet majd pályázni – tette hozzá.

MTI