Komplex technológia-fejlesztés a Holocher+Bauernél

operativprogram.hu
2013-08-07

Közel 150 millió forintos fejlesztés zárult a cég jászberényi telephelyén.

Közel 150 millió forint összköltségű komplex technológiai fejlesztés zárult a Holocher+Bauer Magyarország Elektronikai Kft. jászberényi telephelyén, a megvalósításra hivatott projekt a cég sikeres pályázata nyomán az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében 48,6 millió forint európai uniós támogatásban részesült – közölte Bocsi Attila gyárigazgató.

Tájékoztatása szerint az elnyert pénzügyi forrásból a legkorszerűbbnek számító vizsgáló berendezéseket, présgépeket, kábelnyomtatókat, vezetékcsévélőket, kötöző gépeket, valamint csupaszító, daraboló gépeket vásároltak. A modern géppark kialakítása lehetővé tette a termelési eljárások, folyamatok felgyorsítását, valamint a termék-innovációs képesség javítását.

A beruházás az észak-alföldi régióban, a társaság jászberényi telephelyén valósult meg, amely az ügyfelekkel való hosszú távú együttműködés szempontjából optimális helyszínnek számít – tette hozzá Bocsi Attila.

A fő tevékenységként elektronikai alkatrészeket gyártó Holocher+Bauer Kft. olyan világszerte ismert gépjárműgyártók beszállítója, mint például a Mercedes vagy a General Motors.

A társaság a 2012. december 31-én zárult üzleti évében 784 millió forint árbevétel mellett 811 ezer forint mérleg szerinti eredményt ért el, szemben az előző, 2011-es év 756 millió forintos árbevételével és 77,9 millió forintos veszteségével. A cég 2005 óta működik Magyarországon, tevékenysége Jászberényben kezdődött, majd egy jászárokszállási kitérő után 2011 óta ismét a Jászság központjában működik. Jelenleg 209 embert foglalkoztatnak.

MTI