Komplex fejlesztést zárt a Samsonite Szekszárdon

operativprogram.hu
2014-02-19
Komplex fejlesztést zárt a Samsonite Szekszárdon

A 462 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során foglalkoztatás-bővítésre és épületkorszerűsítésre is sor került.

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert közel 102 millió forint uniós támogatás segítségével termelő kapacitását fejlesztette a Samsonite-Hungária Bőrönd Kft.

A Társaság célja, hogy a termelési volumen folyamatos bővítésével kiaknázza a méretgazdaságosságban rejlő előnyöket és a működés költséghatékonyságát folyamatosan javítsa, valamint termelési folyamatait oly módon szervezze, hogy az előállított termékek minőségben a legjobban megfeleljenek a piaci keresletnek.

Jelen fejlesztés nagymértékben hozzájárult ezen stratégia megvalósításához, a termelési volumen növeléséhez és ezzel a hatékonyabb folyamatszervezési módszerek alkalmazásához.

A fejlesztésnek köszönhetően a Társaság gyártócsarnoka megújult, bővült a termelési gépkapacitás, és az alkalmazott technológia is korszerűbbé vált, melyek együttesen lehetővé teszik a magas minőségű termékek előállítását. A termelési kapacitások bővülésével és a termelés felfutásával a 2007-ben bekövetkezett jelentős leépítés előtti szint fölé nőtt a cég létszáma.

Jelen fejlesztési beruházás eredményeként a Társaság újabb 18 munkahelyet hozott létre hazánk egyik legalulfejlettebb régiójában, ezen belül a szekszárdi kistérségben.

OP