Komplex fejlesztést zárt a Henkel Kft.

operativprogram.hu
2014-10-13
Henkel Kft. Győri Ipari Park

A fejlesztés során beszerzett eszközök speciális lehetőséget teremtenek a nagypontosságú és igényes felületkezelési munkálatokhoz.

A Henkel Kft. a Gazdaságfejlesztési Programok „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című konstrukciója keretében közel 63,5 millió forint uniós támogatást nyert el. A kémiai és elektrokémiai felületkezeléssel foglalkozó cég a 158 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektje során nagypontosságú felületkezelési munkálatokhoz szükséges, saválló kádakból álló komplett elektropolírozó eszközt szerzett be.

A projekt célja a Henkel Kft. átfogó technológiai fejlesztése volt, amely során 11 kádból álló komplett elektropolírozó berendezés került beszerzésre, melyek segítségével a vállalkozás tevékenységét, és szolgáltatásainak palettáját jelentős mértékben kiszélesítheti. Ezáltal új piacokat és ügyfeleket szerezhet és eredményét is növelheti.

A fejlesztés során beszerzett eszközök speciális lehetőséget teremtenek a nagypontosságú és igényes felületkezelési munkálatokhoz, amely alapvető elvárás a megcélzott piacon. A beszerzett műszaki eszköz a megrendelői igények alapján került kiválasztásra. A 11 saválló kádból álló komplett elektropolírozó eszköz a piacon elérhető egyik legfejlettebb technológia, amely felületkezelő elektrolit és hasonló vegyszerek, közegek használatára alkalmas. A szerkezet 11 db nemesfém kádból áll a statikai követelmények szerint betonalapra felállított megfelelő teherbírással.

Az elektrokémiai folyamatok végzésére alkalmas kádak általános felszereltsége a következő: nagy áramerősségű kontaktok, katód sínek, katódlemezek, fűtőpatronok a közegek melegítéséhez, valamint légbefújás a kádakban lévő médiumok keringetéséhez.

A megvalósult fejlesztés eredményeként beszerzett technológiával hatékonyabban és pontosabban működhet a HENKEL Kémiai és Elektrokémiai Felületkezelő Kft., amelynek következtében termelékenysége is nőni fog.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásán 63 448 812 forintos támogatást elnyert, 158 622 030 forint összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2014. április 28-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP