Komplex fejlesztés indult az SVG-Hungary Gépgyár Zrt-nél

operativprogram.hu
2022-08-12

A Széchenyi Terv Plusz program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című felhívásán 144,20 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.

A Társaság a 206 millió forint összköltségű projektje során termelő kapacitását bővíti és korszerűsíti.

A pályázat keretében beszerzésre kerül 1 db NCT HDMC-130 típusú vízszintes fúró-maró gép. A HDMC-130 nagyon pontos gép és a modern konstrukciónak köszönhetően alkalmas forgóasztal segítségével hatékony megmunkálásra egészen 30 t-ig. A gép beszerzésével a vállalat fúró – maró kapacitása kétszeresére (azaz 100%-kal) nő, ami a piaci oldalon jelentkező tényleges kereslet kielégítésére teszi alkalmassá a Társaságot.

A projekt keretében szintén sor kerül megújuló energetikai fejlesztésre, a telepített levegő-víz hőszivattyú rendszer a többi fűtés – hűtés rendszernél hatékonyabban adja le a hőmennyiséget, és a szociális helységek meleg víz ellátását tudja belőle biztosítani. A hőszivattyúk kaszkád rendszerben működnének így minden esetben megfelelő energia áll rendelkezésre. A készülékek HMV előállításra is képesek, a meglévő rendszerhez illeszthetőek. A rendszer külső hőmérséklet érzékelővel lesz ellátva, így rendkívül energiatakarékos felhasználást fog tudni elérni.

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. jelentős növekedés és fejlesztés előtt álló vállalkozás, a gépi kapacitások jelentős növelése és a tervezett kapcsolódó fejlesztési tevékenységek több fontos változást hoznak a cég életében. A Társaság számos fejlesztési irányt meghatározott, rendelkezik jövőképpel, ugyanakkor jelenleg nincs egy olyan egységes keretbe foglalt üzleti terve, amely a célok priorizálásával és az eszközrendszer hozzárendelésével egyértelmű irányt szabna a további fejlődésnek, egyben hatékony menedzsment eszközként is működne. A szakértői szolgáltatás célja egy olyan reális stratégiai és üzleti terv készítése a Társaság számára, amely segíti a vállalatot a kitűzött céljai elérésében. A projekt eredményeként olyan menedzsment eszköz kerül kialakításra, ami lehetővé teszi a Társaság teljesítményének mérését és visszacsatolásokat.

A cég bővülő tevékenysége megkívánja munkavállalói tudásának folyamatos fejlesztését is. A projekt keretében a kiválasztott, a projekt megvalósítás helyszínén foglalkoztatott 40 fő munkavállaló gépkezelői tanfolyam – híddaru, futódaru-kezelő – vizsgával egybekötött képzésére kerül sor, elősegítve ezzel a napi működés során szükséges ismeretek erősítését.

A Széchenyi Terv Plusz program GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 számú pályázati kiírásán 144 200 000 forint támogatást elnyert, 206 000 000 forint összköltségvetésű fejlesztés 2022. július 4-én indult és várhatóan 2023. június 30-án zárul.

OP