Komplex fejlesztés folyik a Strulik Zrt.-nél

operativprogram.hu
2014-08-22
Strulik Zrt

A vállalkozás az újonnan épülő porfestő üzeméhez szükséges berendezésekkel bővíti eszközparkját.

Az Új Széchenyi Terv keretében, a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázaton 116,67 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a STRULIK Zrt. a 291 millió forintot meghaladó összköltségű projektjéhez.

A Strulik Zrt. jogelődje a Vas-Fém Ipari Szövetkezet 1952-ben alakult. Az üzem 1993. április 1-től működik német-magyar vegyes-tulajdonú magáncégként. Három fő területre osztható a vállalkozás fő tevékenysége: a légtechnikai tűzgátló szerkezetekre, melyek szinte egyedülállóak országunk légtechnikai kínálatában, a szellőzéstechnikai termékekre, amelyek teljes körűen kiegészítik a szellőző-csővezetékekhez szükséges szerelvények piaci igényeit, valamint a zománcozott kályhacsövekre.

A cég a légtechnikai termékeket Németországba és Franciaországba exportálja, a zománcozott termékeket a hazai piacon, Szlovákiában és Romániában értékesíti. A vállalkozás anyacége a Strulik GmbH, mely jelentős résztvevő a légtechnikai-, „hangtalan” légtechnika és a tűzvédelem légtechnikai piacokon. A hódmezővásárhelyi gyártóbázis jó minőségben és magyar hozzáadott értékkel valósítja meg a német, magas műszaki tartalmú fejlesztéseket.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás folyamatos fejlődés alatt áll, jelenlegi fejlesztés is egy másik projekthez, a telephely-fejlesztési pályázat keretében megépülő új csarnok építéséhez kapcsolódik. Az új csarnokra egyrészt a korábbi zsúfoltság megszüntetése miatt, másrészt egy új porfestő üzem létrehozása miatt van szükség. A porfestő üzemhez szükséges berendezések jelen projekt keretében kerülnek beszerzésre. A Strulik Zrt. célja a beruházással, hogy a cég saját keretein belül tudja megoldani termékeinek porfestését, így ezzel költséget takarítson meg.

A felületkezelés másik oldalát, a KTL technológiát azért kívánják alkalmazni, mivel ebből kapacitáshiány mutatkozik, és a saját termékeik felületkezelésén felül korszerű és környezetkímélő kapacitást tudnak majd ezzel biztosítani a környékbeli üzemeknek. A kapacitások kiépítésétől exportpiaci lehetőségeik bővítését várják, valamint szakképzett munkaerőt is alkalmaznak az új berendezésekhez, továbbá új számítógépeket és szoftvereket vásárolnak, különös tekintettel a CAD gépészeti tervező szoftverre.

OP