Komplex fejlesztés folyik a LEMANIT Kft-nél

operativprogram.hu
2014-09-03
kötőipar

A cég közel 240 millió forint összköltségű projektje során telephelyi termelési infrastruktúra kiépítése és eszközbeszerzés történik.

Az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című konstrukció keretében 95,91 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a LEMANIT Kötőipari és Kereskedelmi Kft.

A vállalkozás mosonmagyaróvári helyszínen tervezett komplex beruházása során elkészül egy új 1720 m2–es telephely, kötöde és nyílászáró szalon funkcióval, gyártócsarnok épül, továbbá raktár, iroda és szociális helyiségeket alakítanak ki. A projekt keretében a vállalkozás a kötödei gyártási tevékenységhez szükséges eszközparkját is fejleszti.

A beruházás nyomán várhatóan kissé nő a Társaság árbevétele, a termelési volumen és a foglalkoztatottak száma, valamint erősödik piaci helyzete. A Társaság stratégiai célja termékei piaci részarányának növelése a termelési hatékonyság és minőség megőrzése mellett, valamint a termelési feladatok magas színvonalú és rugalmas végrehajtása, nagyobb volumenű és hozzáadott értékű termelő tevékenység végzése.

A létrehozandó új termelő – épület és gép – kapacitással saját tulajdonú termelési bázis jön létre, a termékportfólió diverzifikálódik, a kockázat csökken, a termelési kapacitások bővülnek, a fajlagos költségek csökkennek. Mindezek következtében a beruházással biztosítottá válik a gazdaságos és versenyképes működés.

A 239 789 570 forint összköltségvetésű fejlesztés az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán nyert el 95 915 828 forintos támogatást.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP