Kaucsukkeverék-készítő üzemét fejleszti a Palotás-Mix

operativprogram.hu
2014-05-25
Kaucsukkeverék-készítő üzemét fejleszti a Palotás-Mix

A fejlesztéssel az üzemben jelenleg 40 dolgozó létszámát további 10 fővel tudják bővíteni.

Összesen több mint 717 millió forintból fejleszti kemeneshőgyészi gumigyárát a Palotás-Mix Kft., a beruházáshoz a cég 102 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte Palotás László cégalapító.

Tájékoztatása szerint a beruházással az üzem 1200 négyzetméteres gyártócsarnokába telepített technológiát megújítják, automatizálják az eddigi kézi keverékkészítést. A Veszprém megyei vállalat cégek részére gyárt különböző fajtájú gumikeveréket, jelenleg 100 vállalat beszállítója. A komplex infrastrukturális és ingatlan beruházás során a vállalkozás egy új gyártócsarnokot is épített, a projekt a terveik szerint idén szeptemberben fejeződik be. A korszerű informatikai hátteret biztosító hardvereket és szoftvereket is beszereznek.

Palotás László elmondta: tavaly 1300 tonna kaucsukkeveréket értékesítettek, amelyhez az alapanyagot egyes esetekben a tőzsdéről, más esetekben a gyártó cégektől és nagykereskedőktől szerzik be. A cég Németországba és Ausztriába is exportál.

A cég árbevétele 12 százalékkal nőtt, elérte az 1 milliárd 350 millió forintot 2013-ban, az idei évben 10 százalékos növekedést terveznek – mondta Palotás László.

MTI