Kapacitásbővítés a nagyatádi Büttnernél

operativprogram.hu
2014-02-10

A cég 433 millió forintos támogatással fejlesztette technológiáját és növelte hatékonyságát.

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert pályázati támogatással megvalósult több mint 889 millió forint összköltségű fejlesztéssel a kft. célja a beszállítói részesedés növelése és kedvezőbb piaci pozíció biztosítása volt – írta közleményében a szerszámgyártással foglalkozó dél-somogyi cég.

A társaság ismertette: a beruházás keretében a fő tevékenységet fejlesztették, hatékonyabb gyártási technológiát vezettek be, továbbá a nagyméretű szerszámlapok rajz szerinti gyártásával bővítették a portfóliót. A projekt december végén zárult le.

A Büttner Kft. 1992-ben alakult négy magánszemély részvételével, közülük ketten ma is tulajdonosok. A cég kezdetben kizárólag szerszámacél-kereskedelemmel foglalkozott. Mára nyolcezer négyzetméter üzemterületen mintegy 240 dolgozót foglalkoztató vállalkozássá nőtt, fő tevékenységévé a szerszámgyártás vált. A kapacitás növelésére 2013-ban Budapesten is megnyitottak egy gyáregységet.

A társaság árbevétele tavaly csaknem 4,1 milliárd forint, a nyeresége 150 millió forint volt. Az idén 4,8 milliárd forint árbevétellel és 220 millió forint nyereséggel számolnak.

MTI