Javul a Ráckevei-Duna-ág vízminősége

operativprogram.hu
2013-08-05

A vízminőség javítására szánt projekt becsült költsége nettó 4,6 milliárd forint.

Nyílt közbeszerzésen keres a RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulás tervezőt és kivitelezőt, a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág vízgazdálkodásának, vízminőségének a javítására, a becsült költség nettó 4,6 milliárd forint – a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A feladat egyik része szerint 9 398 telekről kell elvezetni a szennyvizet, a csatornahálózat, és az ahhoz tartozó berendezések megépítésével. Emellett lőszermentesíteni is kell a területet.

Ajánlatot az a társaság tehet, amelynek az árbevétele az előző 3 lezárt üzleti évben elérte az évi a nettó 3 milliárd forintot. Ugyanezen időszakban a szennyvízcsatorna hálózat építéséből évi nettó 2 milliárd forint árbevétellel kell rendelkeznie.

Az ajánlattételi határidő szeptember 16. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az értékelendő kritériumok közül az ár a túlsúlyos.

A projekt finanszírozása az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állami költségvetés forrásaiból történik, 74 százalékos támogatási aránnyal.

MTI