IT és konyhatechnikai fejlesztés

operativprogram.hu
2013-08-21
DAK eszközbeszerzés

A DAK Acélszerkezeti Kft. 3,63 millió forintos támogatással valósította meg 9 millió forint összköltségű projektjét.

A dunaújvárosi cég 2012 júliusában nyert el vissza nem térítendő támogatást az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírásán az informatikai és konyhatechnikai gépek beszerzésére.

A kiélezett piaci versenyben sikeresen csak informatikailag megfelelően támogatott vállalkozás szerepelhet, ezért a DAK Acélszerkezeti Kft. az adminisztratív és szellemi foglalkoztatású alkalmazottai informatikai eszközeinek lecserélése mellett döntött.

A korábbi eszközök már nem voltak alkalmasak biztonságos zavarmentes üzemelésre. A 9 088 133 forint összköltségű beruházással a cég azt kívánta elérni, hogy informatikai rendszere felzárkózzon a piaci igényekhez, az adatátvitel és az adatbiztonság pedig megfeleljen a mai elvárásoknak. Az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiíráson nyert 3 635 253 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a vállalkozás lecserélte a szervert, 30 db számítógépet, 3 db nyomtatót és a hozzájuk kapcsolódó szoftvereket.

Ezzel párhuzamosan a munkavállalók részére meleg étkeztetési lehetőség kialakításhoz konyhatechnológiai fejlesztést végzett egy elektromos sütő és mosogatógép beszerzésével. A szélesebb körű béren kívüli juttatások biztosításával növelni kívánta a vállalat dolgozói megelégedettségét, elkötelezettségét.

OP