IT-fejlesztés indult kiskereskedelmi egységek számára

operativprogram.hu
2014-02-17
Lupus Consulting

A Lupus Consulting Kft. a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 214,8 millió forint támogatást nyert el.

A 268,5 millió forint összköltségű informatikai projekt során infokommunikációs végpont technológia kutatás-fejlesztés valósul meg.

A mobileszközök piaca rohamosan növekszik, amely folyamatosan táguló teret kínál az alkalmazásfejlesztők számára is. A piaci lehetőségek és igények figyelembe vételével a Lupus Consulting Kft. infokommunikációs végpont technológia kutatás-fejlesztésébe kezdett kiskereskedelmi egységek számára.

Az informatikai vállalkozás a projekt keretei között egy újszerű, a kiskereskedelmi egységek igényeire szabott, vásárlókat integráló és közösségi szolgáltatást nyújtó infokommunikációs megoldást hoz létre, melyet kliens-szerver architektúrán alapulva egy zárt hálózat köt össze mobilkommunikációs alapon.

A feladat része egy ICT végpont célhardver tervezése és a prototípus gyártása, amely WiFi hotspotként látszik és ezen a csatornán keresztül kommunikál a felhasználói felületként szolgáló mobil alkalmazásokkal, amelyeken keresztül különböző szolgáltatásokat, köztük akár fizetési szolgáltatást valósít meg. A megoldás tartalmazni fog egy törzsvevői, mobil kliens alkalmazást, pénztárgép és gazdálkodási rendszer integrációt, valamint közösségi (MyCostumer) szolgáltatásokat támogató komponenst is.

A kutatás-fejlesztési projekt a Lupus Consulting tiszaújvárosi telephelyén valósul meg.

Az Új Széchenyi Terv GOP-1.1.1-11 „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán 214.800.000 forintos támogatást elnyert, 268.500.000 forint összköltségvetésű projekt 2013. január 1-én vette kezdetét és várhatóan 2014. június 30-án zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP