IT-fejlesztés a TOM-FERR Zrt-nél

operativprogram.hu
2019-12-18
Széchenyi 2020 ERFA

A Társaság 39,63 millió forint összköltségű projektje során komplex infokommunikációs fejlesztés valósult meg.

A Széchenyi 2020 program „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című konstrukciója keretében 15,84 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, és 19,80 forint kölcsön összeget kapott a TOM-FERR Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.

A TOM-FERR Zrt. az eddig alkalmazott, korábbi verziójú abas szoftverét nem kívánta tovább használni, abból az adatok teljes mértékben migrálásra kerültek a jelen projekt keretében bevezetett rendszerbe, a korábbi szoftver pedig működőképes módon archiválásra került.

A Társaság mindig is különös figyelmet fordított hardver eszközeinek korszerűségére, ezen belül pedig adatai biztonságára. Ennek megfelelően a projekt keretében beszerzett Dell PowerEdge T430 szervergépet szerverszobájának zárható rackszekrényében helyezte el. A beszerzés célja az új vállalatirányítási rendszer hostolása volt. A szerver szobában minden adott a biztonságos üzemeltetéshez: szünetmentes tápegység, valamint hálózati eszközök is rendelkezésre állnak. Az üzembe helyezett szervertípus különösen megbízható, a Dell következő munkanapi helyszíni szervizt biztosít meghibásodásának esetére. Raid vezérlőjének köszönhetően az adatok egyidejűleg több winchesteren megjelennek, ezen felül pedig a Társaság egy kisebb teljesítményű, kizárólag mentés célra szolgáló, Dell T20 miniszervert is beszerzett, elsődlegesen az adatok biztonságát szem előtt tartva. Az eszközök segítségével a társaság 3-4 heti mentést is képes mostantól tárolni visszamenőlegesen.

Az informatikai projekt keretében megvásárolt 2 darab HP Z440 a beszerzésre került 30 db Cloudpoint S100 Zero Klienst szolgálja ki, teljesítményük ezért különösen fontos. A vékony kliensek a gyártási területen kerültek elhelyezésre, melyek így a visszajelentések, anyaglevétek gyorsítása révén kapcsolódnak a gyártási folyamatokhoz. Az egyes prések, daraboló gépek, hajlító gépek, illetve eszközök mellé kerültek elhelyezésre, így az egyes munkafolyamatok jelentésre kerülnek az abas-ban.

A Zebra Symbol MC2180 készülékek mobil terminálok, melyek az előállított termékekre kerülő vonalkódokat olvassák, releváns információkat jelenítenek meg a készülék kijelzőjén, illetve kommunikálnak az abas rendszerrel. A szintén Zebra gyártmányú ZT410 ipari nyomtatók ezen vonalkódok nyomtatására hivatottak, mindezt különleges papírra, és kivételes sebességgel. A Dell Optiplex 3040 típusú eszközök teljes értékű munkaállomások, Windows 10 operációs rendszerrel, ezeket az eszközöket az irodákban üzemelték be. A HP LaserJet Pro M501dn egy költséghatékony, egyszerű, asztali lézernyomtató, a Társaság ezért is döntött beszerzésük mellett. Az eszközök biztonságos működtetéséhez a vállalkozás rendelkezik a megfelelő hálózati kapacitásokkal, eddigi hálózata is többnyire CAT5E, Gbit-es sebességű volt.

A GINOP-3.2.2-8-2-4-16 számú pályázati kiíráson 15 840 672 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást és 19 800 840 megítélt kölcsönt elnyert, 39 626 680 forint összköltségvetésű fejlesztési projekt 2018. augusztus 1-én indult és 2019. december 1-én zárult.

OP