Interaktív ital- és ételautomatát fejlesztettek

operativprogram.hu
2015-02-04
üditő

A 181 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során elektronikus fizetést biztosító, távolról felügyelhető automata kifejlesztése történt.

A „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán az MK Profit Kft. közel 86 millió forint uniós támogatást nyert el.

A projekt célja egy új interaktív kezelőfelülettel ellátott, fogyasztó-központú, elektronikus fizetési szolgáltatásra alkalmas, távfelügyeletre képes, logisztikai és ellátási láncba illeszthető, on-line adatkapcsolatra képes ital- és ételkiadó automata kifejlesztése volt.

A hazai piacon az eddig forgalomban lévő automaták gyártói nem reagáltak megfelelően a 21. század fogyasztójának igényeire, a fogyasztói attitűdre és az infokommunikációs technológiák adta lehetőségek tárházára. Az MK Profit által kifejlesztett automata szakít a hagyományos betekintő ablakos termékkiválasztással és azt multimédiás tartalommal megtöltött érintőkijelzőre cserélte. Az érintőkijelzőn, a felhasználói élményt jelentősen fokozó, grafikus kezelőfelület került megjelenítésre, mely azon túl, hogy interaktívvá teszi az automatában található termékek kiválasztását, azokról – kifejezetten azok összetételéről, tápanyagszerkezetéről – többletinformációt nyújt, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy azon folyamatosan változó, elektronikus hirdetési tartalom jelenjen meg. A multimédiás termékismertető különösen a meleg ital automaták esetében hasznos, hiszen itt a terméknek nincs csomagolása.

A hirdetési tartalmon túl a felületen olyan közérdekű adatok is megjeleníthetők, mint az időjárás, hírek, de olyan a fogyasztói célközönség számára hasznos információk is, mint az aktuális mozi- és színházműsor, koncertek és sportesemények ismertetése, de akár rövid közvélemény-kutatás is kivitelezhető a segítségével. A kifejlesztett automata lehetőséget ad a fogyasztó számára, hogy az automatán elérhető tartalmakat letöltse okostelefonjára, vagy továbbítsa azt közösségi információs hálózatába (Facebook, Twitter), zeneszámokat, videófile-okat, háttérképeket töltsön le, Bluetooth és Wi-Fi protokolok használatával.

Az automata újszerű, elegáns formatervezésével, magas hozzáadott értékű szolgáltatásaival magasabb piaci részesedést és új piacokra történő bekerülés lehetőségét vetíti előre az MK Profit Kft. számára.

A GOP-1.3.1-11/A pályázati kiírás keretében 85 960 400 Ft támogatást elnyert, 181 912 000 forint összköltségű fejlesztési projekt 2012. július 1-én kezdődött és 2014. június 30-án fejeződött be.

OP