Hűtőházat épít az Eispro

operativprogram.hu
2012-04-18

Az Eispro Kft. 53 millió forintot meghaladó támogatást nyert el hűtőházi kapacitás kiépítésére és eszközbeszerzésre az Új Széchenyi Terv keretében 152 millió Ft összköltségű projektjéhez.

Az EISPRO Kft. fő tevékenysége a jégkrém gyártás és forgalmazás. A gyártási mennyiség nagyobb részben belföldi piacra, kisebb részben exportra oszlik. A cég tevékenységét a belföldi piac ellátása mellett két irányba fejlesztette az elmúlt időszakban: egyrészt nyitott az uniós piacra, másrészt gyorsfagyasztott élelmiszerek logisztikai tevékenységét végzi. Ez utóbbi tevékenység felöleli a raktározást és komissiózást.

A vállalat komplex beruházási projektje keretében megépül egy új 293 m2-es hűtött árutároló raktár a hűtőgépészeti elemekkel, korszerűsítésre kerül a jégkrém gyártáshoz használt eszközpark, valamint fejlesztésre kerül az irodai és a logisztikát támogató IT eszközpark is.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/B „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázatának köszönhetően Törökbálinton, a Tó utca 4. szám alatti székhelyén valósítja meg az Eispro Kft. a 152 millió forintot meghaladó összköltségű beruházását, amelyhez 53 290 949 Ft támogatást nyert el.

A beruházás nyomán nő a társaság foglalkoztatottainak száma, az árbevétele – ennek forrása főleg bértárolás – és a termelési volumen (éves 3-4%-kal), továbbá erősödik a piaci helyzete is.

A hűtőházi kapacitás kiépítését és eszközbeszerzést jelentő fejlesztés 2011. november 7-én kezdődött és várhatóan 2012. június 29-én zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP