Híddarut vásárolt és csarnokot épített a Masina

operativprogram.hu
2013-08-26

Közel 200 millió forintból fejlesztett a kiskőrösi gazdasági társaság.

Az Európai Unió 99 millió forintos támogatásával, közel 200 millió forint összegű beruházással fejlesztett a kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft.

A cég közleménye szerint a támogatásból 5 tonna teherbírású, 21 méter fesztávolságú híddarut vásárolt. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatás segítségével egy új 1609 négyzetméter alapterületű csarnokot is építettek, amely lakatosüzemként funkcionál. A cég többek között szállító csigák, láncos szállítók, serleges felhordók, granuláló gépek, terményhűtők gyártásával foglalkozik.

A Masina Gépgyártó Kft. 1984-ben családi vállalkozásként alakult. Fő tevékenységi köre a takarmányipari gépgyártás, azonban más ipari gépek alkatrészeinek gyártásával is foglalkoznak a borászat, a szeszipar, az édességipar, a cukoripar, az építőipar, a faipar, a hűtőipar, és a konzervipar részére.

Klajó Csaba, a Masina Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgató-helyettese elmondta, hogy a 68 főt foglalkoztató gazdasági társaság 2012-es bruttó árbevétele 649 millió forint volt, melyből 292 millió forintot exportból értek el.

MTI