Hevesen új fémmegmunkáló üzemet avattak

operativprogram.hu
2013-04-03

A Prospera Europe Kft. új gyártóhelyét múlt héten adták át.

A belföldi magánszemélyek által birtokolt társaság Magyarországon működő multinacionális autóipari, informatikai és gépipari társaságoknak szállít precíziósan megmunkált fémlemezeket.

A 317 millió forint összköltségvetésű projekt megvalósításához összesen 158 millió forintnyi támogatást kapott a cég az Új Széchenyi Terv keretében.

Az üzemcsarnok felépítése 166 millió forintba került, amelyhez 83 millió forintnyi uniós, illetve hazai forrásból származó támogatást nyert a vállalkozás. A gépek és berendezések beszerzéséhez szükséges 151 millió forint 50 százalékát pedig egy másik pályázaton nyerték el; ez utóbbit szintén az Új Széchenyi terv keretében írták ki.

Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a múlt héten csütörtökön tartott avató ünnepségen hangsúlyozta: a kormány határozott célja, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési periódusban a rendelkezésre álló támogatások mintegy 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítsa.

Böröcz András, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta: az 1300 négyzetméteres üzemcsarnok megépítése, illetve a csúcstechnikájú gépek beszerzése lehetővé teszi, hogy az elmúlt évi 212 millió forintos árbevételt az idén, mintegy 600 millió forintra emeljék.

A munkanélküliség sújtotta dél-hevesi térségben megvalósult üzemben 16-an dolgoznak.

MTI