Hatvan új munkahely Balatonfüreden

operativprogram.hu
2013-01-04

1,1 milliárd forintos beruházással új termelőcsarnokot épít a Termelés-Logistic-Centrum Kft.

A tervezett modern ipari üzemcsarnokhoz az Új Széchenyi Tervtől 301 millió forintos támogatást nyertek; a projekt keretein belül eszközök beszerzése, ingatlan és infrastrukturális technológiafejlesztés valósul meg.

A 3400 négyzetméteres csarnok előkészítő munkálatait – régi épületek elbontását, az alépítmények létrehozását – tavaly kezdte meg a vállalkozás, decemberben pedig letették a csarnok alapkövét. A projekt két ütemben valósul meg, a 3400 négyzetméteres csarnokot megépítése után egy újabb, 2500 négyzetméteressel bővítik 2014 áprilisáig.

Erich Sennebogen német vállalkozó 1993-ban alapította a Termelés-Logistic-Centrum Kft.-t, célja egy kiváló minőségű, hegesztett acélszerkezeti elemeket gyártó és szerelő üzem létrehozása volt.

A Sennebogen Maschinenfabrik GmbH balatonfüredi leányvállalata a TLC  Kft. ma Balatonfüred legnagyobb munkaadójaként csaknem 300 embert foglalkoztat a Balaton partján elterülő 12 hektáros területén működő 5 üzemcsarnokában.

A cég rövid távú céljai között szerepel a mai 116 férőhelyes Hajógyári Kikötő 300 férőhelyesre bővítése és olyan további szolgáltatások, mint hajók javítása, téli tárolásuk bevezetése.

MTI