Gyártókapacitását bővítette a Dr. Oetker

operativprogram.hu
2015-02-16

Az élelmiszeripari vállalat új, háromszintes üzemcsarnokot is épített Jánossomorján.

A Gazdaságfejlesztési Programok „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című konstrukciója keretében több mint 182,55 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Dr. Oetker Magyarország Kft.

Az 1 milliárd forintot meghaladó összköltségű fejlesztés nemcsak megkétszerezte a cég gyártókapacitását, hanem a hazai élelmiszeripar további fejlődéséhez és fennmaradásához is hozzájárul.

Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker immár 22 éve fejleszt és gyárt minőségi termékeket ismét Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a Dr. Oetker jánossomorjai üzemében készülnek.

A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így több száz családnak ad biztonságos megélhetést.

A Dr. Oetker vezetősége 2012 tavaszán döntött magyarországi gyártókapacitásának bővítése mellett. Az egymilliárd forint értékű beruházás során egy teljesen új, háromszintes üzemcsarnok épült, technológiai korszerűsítés történt, valamint környezetbarát, korszerű energetikai rendszer valósult meg.

A Jánossomorjai üzem a magyar mellett további 12 európai ország piacaira szállít por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a korábbi kapacitás is már jelentős felvevő piaca volt a hazai élelmiszeripari szereplőknek.

A fejlesztés eredményeként a Dr. Oetker nem csupán kapacitását bővítette, hanem a technológia megújításával hozzájárult a minőségi magyar termékek és a hazai élelmiszeripar hosszú távú fennmaradásához.

A GOP 2.1.3-11 „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiíráson 182 553 377 forintos támogatást elnyert, 1 003 633 466 forint összköltségvetésű projekt 2012. augusztus 1-jén indult és 2014. július 31-én zárult.

OP