Gyártó- és raktárcsarnok épül Rétságon

operativprogram.hu
2013-06-20
Hi-Lex Hungary Kft.

A HI-LEX Hungary Kft. 387 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

A ”Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiíráson elnyert uniós támogatás segítségével megvalósuló, közel 2 milliárd forintos összköltségvetésű beruházás során a vállalat létrehozza fröccsöntő-, valamint bővíti ablakemelő és váltókábel gépi kapacitását is.

A HI-LEX Corporation globális autóipari alkatrész-beszállító által 2006-ban, a Rétsági Ipari Parkban létrehozott HI-LEX Hungary Kft. főprofilja – összhangban az anyavállalatéval – huzaltermékek gyártása, termékeit mind belföldi, mind döntően külföldi rendelésre gyártja.

Jelen projekt keretében a HI-LEX csoport nagy autógyártók valós, konkrét piaci igényére reagálva bővíti ablakemelő és automata/kézi váltó kábelgyártó kapacitásait. A társaság tevékenységi köre szintén bővül, hiszen új technológiaként fröccsöntés is bekerül a Hi-Lex profiljába. A megnövekedett gépi kapacitások helyigénye, valamint a megnövekedett alapanyag és késztermék raktározási szükséglet miatt ugyanakkor szükségessé vált új gyártócsarnok és raktár építése is.

Az alkalmazott technológia világszinten a legfejlettebb, hiszen a Hi-lex csoport piaci pozíciójának folyamatos növelése megköveteli azt, hogy a termelési technológia területén is élen járjon.

A projekt során kábel előgyártó gépek, összeszerelő gépsorok, polcrendszer, targoncák, fröccsöntő gépek eszközbeszerzése mellett több ezer m2 korszerű gyártó és raktárcsarnok épül a szükséges alapinfrastruktúra létrehozásával.

A fejlesztés ugyanakkor létszámbővülést is indukál, 11 új munkahelyet teremt, melynek egy része magasan kvalifikált munkaerő, ami a rétsági kistérség munkaerőhelyzetére nagyon kedvező hatást gyakorol.

A foglalkoztatást támogató komplex technológiafejlesztés 2012. szeptember 10-én kezdődött és várhatóan 2014. április 30-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP