Gyártástechnológiáját fejlesztette a Rejlek

operativprogram.hu
2013-09-30
Rejlek Metal & Stamping gyárépület

A vállalat új, lézerhegesztési eljárást vezetett be a 843 millió forint összköltségvetésű projektje során.

A Rejlek Metal & Stamping Kft. 2011 júniusában 371 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiírásán, melynek segítségével profilbővítést hajtott végre.

A móri vállalat különféle autóipari és szórakoztató elektronikai termékek fém alkatrészeinek préseléses technológiával történő előállításával, továbbá ezen termékek felületkezelésével és összeszerelésével foglalkozik.

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán elnyert 371 030 701 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a társaság bővítette profilját azáltal, hogy a korábbi termelési eljárások – úgy, mint préselés/sajtolás, felületkezelés lakkozással, illetve szitafestéssel, valamint automataszerelés – egy új gyártástechnológiával, a lézerhegesztés eljárással egészültek ki.

A 843 millió forint összköltségvetésű fejlesztés hozzájárult az állományi létszám megtartásához, a társaság stabilitásának folyamatos fenntartása, valamint a folyamatos fejlesztés és fejlődés mellett. A projektmegvalósítás időtartama alatt a társaság állományi létszáma 20%-kal bővült.

A projekt eredményeként megvalósulhat a REJLEK Metal & Stamping Kft. alapvető célkitűzése, hogy a nagy járműipari vállalatoktól történő kutatás-fejlesztési és innovációs kompetenciák átvételével, valamint K+F tevékenysége eredményeinek felhasználásával növelje termelési volumenét, kapacitását és hatékonyságát, s mindezek segítségével hosszú távú stratégiai partnerré váljon.

OP