Folytatódik a karcagi fürdő fejlesztése

operativprogram.hu
2013-04-09

A létesítmény várhatóan a nyár folyamán már fogadhatja a vendégeket.

A közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező, a Tempero Zrt. csődje után folytatják a Városi Strandfürdő fejlesztését, az új kivitelező, a ZÁÉV Építőipari Zrt. munkába állásával – közölte a nagykun város polgármestere múlt héten csütörtökön.

A kivitelezés körüli gondok akkor kezdtek jelentkezni, amikor a vállalkozás több belső határidővel csúszott, aztán a cég 2012 októberében végelszámolást kezdeményezett maga ellen, gyakorlatilag csődbe ment – mondta Dobos László (Fidesz-KDNP).

Tájékoztatása szerint a projekt befejezéséhez az önkormányzat új közbeszerzési eljárást írt ki, amelyre egyetlen pályázat érkezett. A 2008-as és a jelenlegi árak közötti különbség, illetve az első nyertes alacsonynak számító árajánlata miatt mintegy 100 millió forinttal többe kerül az építkezés, aminek az előteremtése nem lesz könnyű feladat – tette hozzá.

Dobos László jelezte: csúszás csak a belső határidőkben következett be, az európai uniós pályázattal kapcsolatos határidők még nem jártak le.

A közel 600 millió forintos, 291,5 millió forintos támogatást élvező fejlesztés alapkövét 2011. november 18-án tette le Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A projekt része a Magyarország megújítását célzó Új Széchenyi Tervnek, ezen belül pedig beletartozik az egészségipari fejlesztő programba. A beruházáshoz a pályázatot a Nagykun Víz- és Csatornamű Kft. 2008-ban nyújtotta be, és 2010-ben nyerte el a támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

A munkaterületet 2011 augusztusában átvette a kivitelező Tempero Zrt., amelynek egy év alatt kellett volna befejeznie az építkezést. A fejlesztés tartalmazza többek között a meglévő szabadtéri gyógymedencék teljes felújítását, élményelemekkel való bővítését, az öltöző épületrész átalakítását, szolárium, szauna, merülő medence és jakuzzi építését. Emellett új uszodát, tanuszodát, valamint élménymedencét alakítanak ki, immár fedett térben. A biztonságos termálvízellátásért új hévízkutat fúrtak, és felújítják a bejárati épületet.

MTI