Foglalkoztatást növelő program indul Győr-Moson-Sopron megyében

operativprogram.hu
2014-11-12
Tradenet Global Nonprofit Kft.

105 millió forintos uniós támogatással helyi munkaerőpiacot bővítő és foglalkoztatást növelő projektet indít a Tradenet Global által vezetett konzorcium.

A Tradenet Global Nonprofit Kft. a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésével és foglalkoztatásuk elősegítésével, humán kutatás-fejlesztéssel és felnőttoktatással foglalkozó társaság. A konzorciumvezető és partnerei – a Roma Integrációért Egyesület, VE-PANNON Kft., Széchenyi István egyéni vállalkozó, KŐRIS NONPROFIT Kft., együttműködve a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával – sikerrel pályázott a térségi munkaerőpiac fejlesztését, a helyi foglalkoztatást növelő TranzÉp2 programmal.

A projekt célja a hátrányos helyzetű munkanélküliek munkaerő-piacra való be-, és visszavezetésének elősegítése, a résztvevők munkaerő-piaci kompetenciájának jelentős növelése. A most induló foglalkoztatási program keretein belül a Győr-Moson-Sopron megyében élő 20 hátrányos helyzetű munkanélküli munkához jutásának elősegítése valósul meg képzésekkel, tanácsadással, a helyi vállalkozások támogatásával.

A programban résztvevő álláskeresők térítésmentes munkaerő-piaci szolgáltatásokon, valamint építőipari képzésen vehetnek részt, mely elvégzésével OKJ szakképzettséget szerezhetnek. A képzésen résztvevők számára a képzéssel egy időben foglalkoztatást biztosít a program.

A „Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban” című pályázati kiíráson 105 185 594 forintos támogatást elnyert foglalkoztatási projekt 2014. szeptember 1-én vette kezdetét és várhatóan 2015. augusztus 31-én fejeződik be.

OP