Foglalkoztatást növelő program a pannonhalmi térségben

operativprogram.hu
2014-10-06
Foglalkoztatást növelő program a pannonhalmi térségben

A projekt célja a térségben élő 50 fő munkanélküli felkészítése volt a nyílt munkaerő-piacra történő elhelyezkedésre.

A helyi munkaerőpiacot bővítő és a foglalkoztatást növelő projektet valósított meg 55,17 millió forint uniós támogatással a Tradenet Global Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium.

A Tradenet Global Nonprofit Kft. és partnerei – a KŐRIS Nonprofit Kft., Écs Község Önkormányzata, Ravazd Község Önkormányzata – a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve valósították meg „A helyi munkaerőpiac bővítése és a foglalkoztatás növelése a Pannonhalmi Térségben”című programjukat.

A pályázati projekt célja a térségben élő 50 fő munkanélküli bevonása volt a foglalkoztatási program keretében megvalósult tréningekbe, ezáltal felkészítésük a nyílt munkaerő-piacra történő belépésre és elhelyezkedésre.

A projektbe bevont 50 fő munkanélküli közül 20 fő számára nyílt lehetőség további képzésen részt venni. A Kft. célja az volt, hogy a megszerzett végzettségekkel a résztvevők képessé váljanak a munkaerő-piacra való visszatérésre. A képzésekre jelentkező 20 főből 7 fő sikeresen megszerezte a Targoncavezető szakképesítést, 11 fő pedig sikeresen megszerezte az Ügyintéző titkár képesítést. A képzést sikeresen elvégzett 18 főből 18 fő jutott hosszú távú munkalehetőséghez a projekt eredményeképpen.

„A helyi munkaerőpiac bővítése és a foglakoztatás növelése a Pannonhalmi Térségben” című, 100 %-os támogatottságú foglalkoztatási projekt 2013. május 1-én vette kezdetét és 2014. október 3-án fejeződött be.

OP