Fogászati röntgenkészülék beszerzése Kiskunmajsán

operativprogram.hu
2011-11-14

Az Új Széchenyi Terv „Mikro, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében a Kingrana Kft. 8 millió Ft összköltségű projektjével 3,2 millió Ft támogatást nyert el. A beruházásból egy digitális panorámaröntgen készülék került beszerzésre.

A 2006-ban Kiskunmajsán alakult Kingrana Kft. által működtetett Majsadent fogászat fő tevékenysége a fogorvosi szakellátás, amely magában foglalja a gyermek és felnőtt fogászati ellátást, fog- és szájbetegségek kezelését, fogmegtartó szolgáltatások nyújtását, fogpótlások készítését és az esztétikai fogászatot is.

Az elmúlt évek fejlesztéseit folytatva Dr. Tápay Kinga, a fogászat vezetőjének célja, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson páciensei számára. Ennek elérését tette lehetővé az Új Széchenyi Terv támogatásával beszerzett digitális panorámaröntgen készülék, amivel lehetővé válik a páciensek magas szintű kiszolgálása, valamint az eszköz hosszú távon biztosítja a rendelő versenyképességet a piacon.

Az eszköz segítségével pontosabb diagnózis állítható fel, kiválasztható a leginkább megfelelő kezelés, így eredményesebb ellátást tesz lehetővé. A készülék továbbá segíti a szervezet egészére káros gócbetegség feltárását, és az esetleges daganatos elváltozások is megjeleníthetők.

A panorámaröntgen felvétel készítése fájdalommentes és – mivel digitális – nagyon kicsi sugárterhelést jelent, valamint kisgyermekek számára sem kellemetlen. Az új fejlesztés segítségével a Majsadent fogászaton biztonsággal megvalósítható a foghiányok műgyökerekkel (implantátummal) történő ellátása.

Az Owandy I-max Touch digitális panorámaröntgen készülék beszerzését jelentő technológiai beruházás 2011. július 5-én vette kezdetét és 2011. augusztus 5-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP