Flexo nyomdaüzem épült Békéscsabán

operativprogram.hu
2014-11-21
Flexo nyomdaüzem

A JAVIPA Nyomdaipari Kft. a 127 millió forintot meghaladó összköltségű projektje során eszközparkját is fejlesztette.

A vállalkozás eddig megvalósított jelentős technológiai fejlesztései mellett további gépbeszerzések váltak szükségessé, azonban az új gépeket már nem tudták hol működtetni. A méretbeli korlátok miatt a meglévő infrastruktúra több termék előállítására nem volt alkalmas, a korábbi üzem fizikai korlátai miatt nem volt továbbfejleszthető. A piaci megrendelések teljesítése és a további növekedés érdekében elkerülhetetlenné vált egy új, termelési célú üzemcsarnok létesítése.

A beruházás 2 ütemben valósult meg: 1. ütemben az új üzemcsarnok épült meg, mely 2 blokkból áll: a vágó, előkészítő és csomagolóüzemből és a FLEXO nyomdaüzemből. A JAVIPA Kft. a GKSZ-3 besorolású, Békéscsaba, Trefort utca 2/1 3261/6 hrsz. alatti területén építette meg az 1. ütem szerinti FLEXO üzemcsarnokot. Az új FLEXO nyomdaüzemben az UV FLEXO technológiával kivitelezett tekercses termékek előállítását végzik.

A vágó, előkészítő és csomagoló üzemrészben a gyártásokra előírt anyagok feldolgozása folyik, illetve a késztermékek vevői igény szerinti kiszerelése, konfekcionálása, csomagolása és a végtermék minőségi ellenőrzése. Az új üzemrész átadásával megszűnt a zsúfoltság a korábbi üzemrészben és az 5 fővel növekvő létszámmal rugalmasabban ki tudják szolgálni a megnövekedett vevői igényeket.

A projekt keretében a vállalkozás eszközparkját is bővítette: 1 db Horizon AF-406A hajtogatógép, 2 db Busch TB-24I kötegelőgép, 1 db Masterprint Thermal Inkjet feliratozó rendszer beszerzésével. A beruházás megtérülési ideje 3 év.

A DAOP-1.1.1/DE-13 „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiíráson 58.265.988 Ft támogatást elnyert, 127.687.024 Ft összköltségvetésű fejlesztés 2014. január 7-én indult és 2014. november 28-án zárul.

OP