Felújították a karcagi termálfürdőt

operativprogram.hu
2013-06-18

A fejlesztés 600 millió forintba került.

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb karcagi fejlesztéseként elkészült a gyógyvizű termálfürdő felújítása, a fejlesztés 600 millió forintba került, ebből 291,5 millió forint uniós támogatás volt – mondta Dobos László, a város fideszes polgármestere kedden az új jóléti beruházás bemutatásakor.

A fejlesztés során a kivitelező elvégezte például a meglévő szabadtéri gyógymedencék teljes felújítását, átalakította az öltöző épületrészt és szoláriumot, szaunát épített. Emellett kialakítottak egy új uszodát, benne egy 25 méteres verseny medencével. A biztonságos termálvízellátásért új hévíz kutat fúrtak, és felújították a bejárati épületet.

A projekt része a Magyarország megújítását célzó Új Széchenyi Terv egészségipari fejlesztő programjának. A beruházáshoz a pályázatot a Nagykun Víz- és Csatornamű Kft. 2008-ban nyújtotta be és 2010-ben nyerte el a támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

A kivitelezést a közbeszerzési pályázaton nyertes a Tempero Zrt. kezdte el, ám a cég több belső határidővel való csúszás után 2012 októberében végelszámolást kezdeményezett maga ellen. A projekt befejezéséhez az önkormányzat új közbeszerzési eljárást írt ki, amelynek nyertese, a ZÁÉV Építőipari Zrt. fejezte be a munkát. A váltás miatt csak a belső határidők módosultak, az európai uniós pályázattal kapcsolatos határidőket betartották.

MTI