Felújították a Karcag-Kunmadaras összekötő utat

operativprogram.hu
2014-06-25
Felújították a Karcag-Kunmadaras összekötő utat

Közel 3 milliárd forintból újították fel a 3401-es számú Berekfürdőre és Tiszafüredre is eljutási lehetőséget nyújtó 16,7 kilométeres útszakaszt.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós támogatásból megvalósult beruházás 2013 szeptemberében kezdődött és mintegy bruttó 2,7 milliárd forintba került.

A kivitelező megerősítette az útszakasz burkolatát, rendezte az árkot, stabilizálta a padkát, tartós útburkolatjeleket festett, a KRESZ-táblákat kicserélte és felújította az átereszeket. Az osztályvezető jelezte: az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országszerte összesen több mint 247 kilométernyi útszakaszon indít hasonló beruházásokat.

Az eseményen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntőjében felidézte: a beruházással Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legrosszabb állapotú és legforgalmasabb mellékútja újult meg és vált biztonságosabbá. A 3401-es számú mellékút Debrecen és Szolnok között az egyetlen észak-déli közúti „tengely” – húzta alá, jelezve, hogy a projekt részeként az út karcagi, belterületi részét is rendbe tették.

MTI