Félmilliárd forintos városfejlesztési program indul Egerben

operativprogram.hu
2014-02-13

Az Európai Unió és a magyar állam 400 millió forinttal támogatja a beruházást.

Mintegy 500 millió forintos városfejlesztési program indul az Új Széchenyi Terv keretében Egerben, a Szala városrészben – közölte a Média Eger Nonprofit Kft.

Közlésük szerint, ezzel a rehabilitációs projekttel Eger mintaértékű fejlesztést indít: egy szociális leromlással fenyegetett városrészben javítja a mindennapi élet infrastrukturális feltételeit, valamint kulturált körülmények biztosításával lehetőséget teremt az aktív közösségi életre, a szabadidő hasznos eltöltésére.

A projekt részeként 198 önkormányzati bérlakás újul meg a garzon-házban, a Szala városrészben egy közösségi házat, sportudvart és játszóteret alakítanak ki, továbbá rendezik a zöldfelületeket. A projekt útfelújítást, közműcserét és közműépítést is tartalmaz.

A közlemény felidézi: a fejlesztés tavaly novemberben kezdődött. Jelenleg – közbeszerzési eljárás keretében – a kivitelezők kiválasztása folyik, a beruházási-építési munka előreláthatólag már februárban elindulhat. A program a tervek szerint május 30-án fejeződik be.

MTI