Fejlesztett az ajkai Kókai Kft.

operativprogram.hu
2013-08-05

350 millió forintot költött kapacitásnövelő technológiai beruházásra a cég.

Az ajkai Kókai Tömítéstechnikai Kft. 106,8 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 356,2 millió forintos összköltséggel megvalósult fejlesztési program keretében a termelő eszközök, mérőpark fejlesztése valósult meg – közölte a cég.

A 100 százalékos magyar tulajdonú családi vállalkozás a projekt keretében a megnövekedett vevői igényeket kielégíteni képes kapacitás épült ki a cégnél: a beszerzett gépekkel a cég a növekvő rendelésállományát, valamint a minőségbiztosításhoz szükséges kapacitásbővítést valósított meg.

A Kókai Kft. 2012-ben csaknem 2,8 milliárd forint árbevételt ért el, amely közel azonos az előző évivel. A cég az első félév pozitív eredményére alapozva az idei évre 15-20 százalékos növekedést tervez, míg a létszámot 10-20 fővel növelik. Az ország legnagyobb, 230 dolgozót foglalkoztató autóipari gumitermékeket gyártó cége tavaly 600 millió forint adózás utáni nyereséget realizált.

Az ajkai cég a világ 14 országába szállít autóipari haszongépjárművek és vasúti szerelvények fékrendszereibe, gépipari berendezésekbe, és tömegközlekedési járművekbe alkatrészeket.

MTI