Fejlesztés és új termék gyártása Sátoraljaújhelyen

operativprogram.hu
2012-10-16

Gépbeszerzés és infrastruktúrafejlesztés is megvalósult a Continental Dohányipari Zrt. 1,2 milliárd forintos beruházása során.

A cég 256,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv egyik pályázatán 2011 márciusában a beruházáshoz – emlékeztetett közleményében a társaság.

A beruházás több eleme egy új technológia bevezetését és egy jó minőségű, új, piacképes termék megjelenését jelenti. A fejlesztések egyebek mellett azért váltak szükségessé, mert a dohánytermékek jövedéki szabályozásával és adóztatásával kapcsolatos uniós rendelkezések 2011 januárjától új helyzetet teremtettek.

A cég egyik vezértermékének számító, dohányfóliával burkolt szivarka ugyanis kikerül az eddigi kategóriájából – Németországot és Magyarországot kivéve, ahol 2014. december 31-ig a jelenlegi szabályok maradnak érvényben -, emiatt az értékesítése tavaly januártól az Európai Unióban ellehetetlenült. A piacok megtartása érdekében a természetes dohánylevéllel burkolt szivarka gyártásába kezdtek Sátoraljaújhelyen.

A 120 éves épület és a gyártási terület jelentős infrastruktúrafejlesztésre szorult. Kicserélték a villamoshálózatot, felújították a szociális helyiségeket és az épületgépészeti berendezéseket is, továbbá bevezették a Continental Dohányipari Zrt.-re szabott vállalatirányítási rendszert is.

MTI