Fejlesztés kezdődik a Zala Megyei Kórházban

operativprogram.hu
2014-06-05
Fejlesztés kezdődik a Zala Megyei Kórházban

Mintegy 5,4 milliárd forint uniós forrásból finanszírozott építkezés és infrastruktúrafejlesztés kezdődik júniusban a kórházban.

Hozzávetőleg 3,9 milliárd forintot fordítanak építkezésre, amelynek központi eleme az új kardiológiai és szívsebészeti centrum kialakítása. A szétszórtan elhelyezkedő részlegeket közös, 21. századi infrastruktúrájú épületbe költöztetik. Korszerűsítik és bővítik a központi diagnosztikai eszközöket, például új CT-berendezést vásárolnak. A központi sterilizálót az új kardiológiai épületben, a központi műtőblokkhoz közvetlenül kapcsolódóan helyezik el – ismertette Csidei Irén a főigazgató.

Szólt arról is, hogy a fejlesztés eredményeként a legmodernebb feltételek között működhet a kórház szívsebészeti, kardiológiai, szemészeti, onkológiai és tüdőgyógyászati osztálya, de az eszközfejlesztések nagymértékben segítik a többi osztály betegellátását is.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekt elsősorban Zalaegerszeg és Zala megye lakosságát szolgálja, de az érintett osztályok regionális, sőt régión túli feladatokat is ellátnak. A szívsebészet és a kardiológia például mintegy 900 ezer ember ellátását biztosítja – hangsúlyozta Csidei Irén.

A beruházás várhatóan jövő augusztusban fejeződik be. Az építkezés ideje alatt a betegellátás zavartalan lesz, de az építkezés a kórház közepén zajlik, ezért nem lehet majd a belső utakat használni, a parkolók jelentős része építési terület lesz, a környező utcák forgalma pedig az építőanyag-szállítás miatt nagyobb terhelésnek lesz kitéve.

MTI